Takže reklamky SEM

Potřebuju hlásky TADY pro pár číslo 5

ooohlásněte pro svého favorita v SONC TaDyooo
PokuS o RekoRd v KoMentíCích TadyHle. Přidej pls KomenT.
Obrázek “http://img.xchat.centrum.cz/images/x4/sm/71/1271.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.a archívek je TuHle Obrázek “http://img.xchat.centrum.cz/images/x4/sm/71/1271.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Maďarská kuchyně

5. května 2008 v 16:15 | Kamilka(majitelka blogu) |  kuchyně

Maďarská kuchyně

Gulášová polévka Proslulé maďarské kuchařské umění může děkovat za svoji pověst harmonii jednoduchých jídel a rafinovaných chodů, vycházejících ze starých stále důmyslně zdokonalovaných tradic, přičemž se také inspiruje i recepturami sousedních kultur a zároveň v bohaté míře využívá doma pěstovanou zeleninu, koření a ovoce. Ke svéráznosti maďarské gastronomie patří i rozmanitá zvěřina a ryby z vlastních zdrojů. Není náhodou, že si naši mistři kuchaři často odnášejí z mezinárodních kuchařských olympiád Oskarová ocenění. Ze svérázných maďarských jídel a koření zná každý cizinec zcela jistě tři: paprika, guláš, perkelt. Přitom je však naše nabídka mnohem bohatší. Jestliže červená paprika panuje maďarské kuchyni, pak je kysaná smetana její královnou. Ochucují a zjemňují se jimi polévky , masové pokrmy a jsou základem proslulosti lehkých zeleninových pokrmů a salátů. Ochutnejte třeba po známém spisovateli Jókai pojmenovanou fazolovou polévku , balatonského candáta upraveného ˙dobrou hospodyňkou˙ nebo zaječí hřbet nadivoko s houskovými knedlíky - určitě si pochutnáte. Maďaři nejen rádi vaří, ale také i pečou. Domácí sladkosti nabízejí přečetné útulné cukrárny a kavárny. Naprosto neodolatelné jsou halušky somló, připravované z několikera těst či palačinky bývalého proslulého restauratéra Gundela. Dané podnebí i půda jsou příznivé pro pěstování hroznového vína a vinařství. Důstojného partnera k tabuli si v současnosti můžete vybrat mezi značkovými víny oceněnými na mezinárodních soutěžích a pocházejícími ze sklípků 22 maďarských historických vinařských oblastí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 online online | E-mail | Web | 26. srpna 2014 v 10:56 | Reagovat

Hello!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama